Werkwijze


Als jullie belangstelling hebben voor Kraamzorg Bijzonder kunnen we een afspraak maken voor een vrijblijvende kennismaking.

Dit kan zowel telefonisch als bij jullie thuis.

 

Kies je voor Kraamzorg Bijzonder, dan maken we na de zesde maand van de zwangerschap een afspraak voor een intakegesprek.

 

Tijdens het intakegesprek wordt besproken wat jullie specifieke wensen en verwachtingen zijn. We vullen dan de Arbo checklist in en neem ik met jullie door wat handig is om in huis te hebben tijdens de kraamtijd.

 

Doordat je kiest voor Kraamzorg Bijzonder zijn jullie verzekerd van één en hetzelfde gezicht in de kraamperiode. Calamiteiten daargelaten.

 

Mocht er onvoorzien toch iets gebeuren waardoor ik geen kraamzorg bij jullie kan verlenen, dan wordt er altijd gezocht naar een passende oplossing. Uiteraard zijn jullie altijd verzekerd van kraamzorg.

Bevalling


Thuis bevallen:

Als alles goed gaat met jou en je baby, dan kun je thuis bevallen. Dit heb je vaak al besproken met je verloskundige.

 

Graag word ik op de hoogte gebracht als de bevalling is begonnen. Ik ben 24 uur per dag bereikbaar op mijn nummer 06 – 51349523.

 

Als de verloskundige vindt dat het tijd is om de kraamverzorgende in te schakelen, dan kan ze mij bellen.

Voor de bevalling krijgen jullie extra zorguren, dit worden ook wel partus-uren genoemd. Na de bevalling blijf ik tenminste nog twee uren om jou en je kindje te observeren en ben ik er om ervoor te zorgen dat de eerste uren van jou en je gezin rustig en goed verlopen.

In het Ziekenhuis bevallen:

Als je om welke reden dan ook in het ziekenhuis gaat bevallen, vind ik het geen probleem om daar te komen assisteren als jullie dit fijn vinden. Dit gebeurt wel in overleg met de verloskundige/gynaecoloog.

Ga je na de bevalling weer naar huis, neem dan zo spoedig mogelijk contact met mij op, zodat ik weet wanneer jij en je kindje weer thuis zijn.

Vergeet ook niet even goed te controleren of je alle benodigde zaken in huis hebt, gebruik de uitzetlijst hier voor

Verzekering


Kraamzorg wordt vergoed uit de basisverzekering. Voor iedereen is er een wettelijke eigen bijdrage van € 4,80 per uur.

 

Afhankelijk van je verzekering wordt je eigen bijdrage voor kraamzorg geheel, gedeeltelijk, of niet vergoed. Dit is terug te vinden in je polisvoorwaarden of je kunt hierover contact opnemen met je zorgverzekering.

 

Nadat jij je bij mij voor kraamzorg hebt ingeschreven regel ik het voor jouw verder. Ik meld je aan bij een van de zorgbureaus waar ik ben bij ben aangesloten, Kraamzorg Bijzonder besteedt de facturatie van de zorg uit aan een bemiddelingsbureau. Dit zijn Isis en Het Groene Kruis. Zij regelen onze financiële afhandeling naar de zorgverzekering.

Je zult ons daarom niet terug vinden in de lijst bij de zorgverzekering. Van ons krijg je te horen welke van de drie je even door moet geven aan je zorgverzekering. 

 

Mocht ik door onvoorziene omstandigheden de zorg niet kunnen verlenen dan zal een collega de zorg van mij overnemen, uiteraard word je vooraf op de hoogte gebracht.